Page could not be found. 404 Error

Otoklav Nasıl Bir Makinedir? Nasıl Temizliyor?

Otoklav basınçlı su buharı ile genelde 121 santigrat derecede tüm mikropları yok eden bir makinedir. Mikropları yok etmek amacıyla laboratuvar ve ameliyathanelerde kullanılır. Otoklavda steril edilen aletler özel steril poşetlerinden çıkarılmadan yeni hasta için hazır olarak bekletilir. Poşetlerin üzerindeki renk değiştiren bölgeler sayesinde her uygulamada otoklav içine konan indikatörler ve tutulan kayıtlar vasıtasıyla otoklavın etkinliği kontrol edilir.

 

Otoklav

İmplant Neden Uygulanır ve Kemik Erimesi Varsa, İmplant Yapılabilir Mi?

İmplant, ağız içinde tekli veya çoklu diş eksiklikleri veya tüm diş eksikliklerinin olduğu durumda çene kemiği içerisine uygulanır. Implant üstüne de estetik kaplamalar yapılarak hastanın diş eksikliklerini gidermek için kullanılmaktadır. Günümüzde çok çeşitli kemik ilavesi yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlar kemik tozu şeklinde, blok veya parça şeklinde yapay kemik olabileceği gibi hastanın kendi vücudundan alınan kemiklerle de kemik takviyesi yapılabilmektedir. Bu sayede her türlü kemik varlığında çene kemiğine uygun implant yapılabilmektedir.

Diş İmplantlarının Ömrü Ne Kadardır?

Diş implantlarının son kullanma tarihi yoktur. Doğal dişleriniz ne kadar sağlıklıysa, ağız hijyeninizi ve ağız sağlığınızı ne kadar iyi yapabiliyorsanız, implantlarınızın da o kadar uzun süre ağzınızda kalacağı düşünülür. Yeterli ağız hijyeni sağlanamaması durumunda implantlarınız da ömrü beklenenden kısa olacaktır. Implantlar yapıldıktan sonra 2 yılda bir hekiminize kontrollerini yaptırmanız implantlarınızın ömrünün uzun olmasına yardımcı olacaktır.

Estetik bir gülüşe sahip olmak İçin neler Yapabilirim?

Güldüğünüzde doğal ve beyaz bir gülüşüm ya da daha sempatik olsun; dişlerim çok görünsün ya da daha az görünsün gibi istekleriniz olabilir. Yönetici pozisyonundayım ancak gülüşüm benim tavrımı yumuşatıyor daha karizmatik bir gülüşe ihtiyacım var da diyebilirsiniz.. Tüm bunlar için Büyükgebiz Diş ailesi olarak biz buradayız… Öncelikle konusunda uzman estetik diş hekimimizden bir muayene randevusu almalısınız. Beyazlatma, seramik lamineler, kompozit bonding uygulamaları, zirkonyum restorasyonlar,  Ortodontik tedaviler güzel bir gülüşe sahip olmanız İçin uygulanan tedavilerdir. Yapılacak tedavi planına göre işlem süresi değişiklik gösterse de en içten gülüşünüzle dünyaya merhaba demek için gerekli süreç ortalama 2-4 hafta kadardır… En içten gülümsemelerinizi saklamamanız ve ertelememeniz dileğiyle…Gülümsemeniz imzamızdır…

Estetik kaplamalar dişlerin ömrünü kısaltır mı?

Estetik gülüş tasarımında uygulanan kaplamalar, dişeti ile uyumlu bir yapıda olduğu için dişlerin üzerini çepeçevre sararak dişleri korumaktadır. Özellikle büyük dolgulara sahip dişlerde dişin tamamını sararak, dişi dış etkenlerden korur ve daha uzun süre kullanımına olanak sağlar. Diş ve dişeti bakımınızı sağladığınız sürece estetik kaplamalarınızın ömrü uzun olacaktır.

Beyazlatma Dişlere Zarar Verir Mi, Ağrılı Bir İşlem Midir?

Beyazlatma işlemi, uzun süredir uygulanan güvenilir bir tedavi yöntemidir. Uygulandıktan sonra 24-48 saat sürebilen hafif hassasiyet oluşturabilir. Ancak bu durum geçicidir ve diş hekiminizin tavsiye edeceği macunları tercih etmek veya hekiminizin gerekli gördüğü takdirde florür uygulaması, hassasiyeti daha kısa sürede ortadan kaldıracaktır.

Süt dişlerine dolgu yapılır mı? Yapılmazsa alttan gelen daimi dişlere zarar verir mi?

Süt dişleri, bebeklik döneminde ağızda sürmeye başlayıp; yaklaşık 2 – 2,5 yaşında ağızda tamamlanır. Çeşitli aralıklarla daimi dişlenme dönemine geçene kadar, 11 – 12 yaşına kadar ağızda kalan süt dişleri vardır. Çürüyen süt dişleri, alttan gelecek daimi dişin konumuna göre mutlaka tedavi edilmelidir. Aksi takdirde; çürük ilerler, çocuk ağrı duyar, daha da sonrasında iltihap oluşur; bu da alttan gelen daimi dişin yapısını etkiler, daimi dişe zarar verebilir.

Çocuğumun dişleri sallanıyor, alttan daimi dişi geliyor; buna rağmen süt dişi düşmezse dişlerinde çapraşıklık olur mu?

Alttaki daimi diş gelmeye başladıkça süt dişlerinin kökleri erimeye başlar. İlk değişen dişler genellikle alt çenedeki ön dişlerdir(6-7 yaş), daimi dişler arkadan dil tarafından süt dişinin arkasından çıkmaya başlar. Dilin etkisiyle öne doğru gelir. Süt dişi sallanır ve kökünü eritir; süt dişi düşer, bu doğal bir süreçtir; çapraşıklığa tek başına neden olmaz. Ancak daimi dişler iyice ağızda yerleşip, süt dişleri de sallanmadan ağızda duruyorsa, o zaman süt dişlerinin çekimi gereklidir. Zaman kaybetmeden diş hekimine başvurmanız gerekmektedir.